Project Coördinator & Jongerenwerker

Naast de rol als tekstschrijver en vormgever ben ik ook actief als freelance wegwijzer/jongerenwerker bij Q-Highschool, hier ben ik verantwoordelijk voor het begeleiden van de ‘Avonturen-module’, deze Avonturen-module valt buiten het standaard curriculum die leerlingen volgen binnen het onderwijs in regio Gelderland.

Voornamelijk in deze regio begeleid ik leerlingen en studenten tussen de 12-28 jaar om hun nieuwe inzichten te geven, persoonlijk te ondersteunen en hun eigen potentie steeds verder te ontwikkelen binnen een snelveranderende moderne maatschappij. Op zoek naar een zelfstandig/freelance docent die jongeren verder op weg wilt helpen? Daar kan ik jou misschien bij helpen! 

Durf soms ook buiten de kaders te durven denken en te doen

Naast mijn rol als wegwijzer/jongerenwerker hou ik me bezig met internationale uitwisselingsprojecten, het doel hiermee is om jongeren te verbinden, kennis te delen en resultaten te behalen op basis van netwerken binnen een bepaald thema op internationaal niveau.

Het Europese thema van 2022 was dan ook ‘European Year of Youth 2022‘, jongeren inspireren, adviseren en te activeren in hun carriére is mijn passie. In totaal heb ik een aantal Erasmus+ uitwisselingen mogen verzorgen met mijn team voor Belgische deelnemers als lead-partner van projecten.  Een aantal projecten zijn hieronder kort te lezen. Interesse in voor een training/workshop? Klik hier en maak een afspraak.

Erasmus+ Projecten (EN)

  Project: Tools for Social Visibility (29 Aug. – 7 Sept)

“Tools for social visibility” took place between 29 August – 7th of September 2021, in Saulkrasti, Latvia, and brought together 27 members from 6 EU countries. Participants are 24 youth workers – in their function as project coordinators, mentors of volunteers, responsible for marketing and promotion – from Belgium, Latvia, Poland, Spain, Lithuania, Bulgaria – EU Project Card.

Project: Be The Game Changer (17-28 October)

Youth Exchange “Be the Game Changer” was developed thanks to the active involvement of 8 consortium member organizations from 4 EU countries (Belgium, Latvia, Lithuania, Spain) and 4 EaP region countries (Armenia, Georgia, Ukraine, and Moldova). The implementation of the project was planned om 01-12 April 2021 in Tsaghkadzor, Armenia – EU Project Card.

Project: YW Ambassador (14-22 March)

 

 

This Erasmus+ project was a joint partnership between 6 European consortium member organizations (Latvia, Belgium, Spain, Portugal, Lithuania, and Italy), with the main goal to promote volunteering work (Youth Work Ambassadors). The implementation of the project was planned between 14-22 March 2022 – EU Project Card.

World Technology Week Netherlands

Sinds 2019 werk ik als nationale coördinator van de World Space Week Netherlands, werk ik samen met de World Summit AI, Amsterdam aan de jaarlijkse World Technology Week. Daarbij organiseer, coördineer en faciliteer ik een aantal sessies in Oktober samen met mijn team van enthousiaste jongeren. Gezien we als samenleving te maken hebben met een digitale en duurzame transitie begint technologie een steeds belangrijke rol te spelen in onze samenleving, van kleins af aan was ik daarom al gefascineerd door deze snel groeiende industrie en wilde ik (zonder er een expert in te zijn) er toch mijn rol als coördinator bij betrekken.

Mijn werk als coördinator is om sprekers uit te nodigen die raakvlakken hebben met het jaarlijkse thema, daarbij onderhoud ik de communicatie, briefing en planning. Tijdens de sessie helpt mijn team mij met een vragenlijst en moderatie zodat de juiste informatie gedeeld kan worden en op deze manier het thema in zijn ‘volle glorie’ naar het publiek duidelijk word overgebracht vanuit verschillende perspectieven. In 2020 was ik als verassing uitgeroepen tot één van de top 50 Innovators van de World Technology Week, mede door de connectie te hebben gecreërd tijdens de summit tussen Artificial Intelligence en de ruimtevaart. Een aantal foto’s van de afgelopen 3 jaar zijn hieronder terug te zien. Voor meer informatie, stuur me gerust een bericht!

Specialisaties

  • Belang netwerken
  • Presenteren en pitchen
  • Professioneel ontwikkelen
  • Digitale vaardigheden
mindset

Wat nog meer?

Contact me als je meer informatie wilt over Event Planning & Management en ik kom graag met je in contact! U kunt me ook mailen op ramonras@outlook.com

Contact me via > LinkedIn.

Maak een afspraak!
Zoeken